Ünnepség

2022.10.23. 14:06

Megemlékezés Táton: a forradalom máig nyílt seb a magyar emberek életében

Walczer Patrik

Erős Gábor

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Táton, az újtelepi városrészben található emléktáblánál Hámos László, a kultúrház igazgatója, önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket, akik a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar közreműködésével elénekelték a Himnuszt. Az ünnepi műsort a hagyományoknak megfelelően a III. Béla Általános Iskola diákjai adták elő, akiket Bányai Judit és Kérésziné Wallandt Orsolya pedagógusok készítettek fel.

Erős Gábor országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy a forradalom és szabadságharc máig nyílt seb a magyar emberek életében. Úgy véli, hogy a 66 évvel ezelőtti események is rámutatnak, hogy elsősorban magunkra számíthatunk, ezért van szükség egymást támogató, települési közösségekre és egy erős, önmagáért kiálló egységes magyar nemzetre. A megemlékezés végén Erős Gábor és Turi Lajos polgármester Magyarország Kormánya és a megyei önkormányzat nevében koszorúzott, majd a táti önkormányzat, az egyházközség, a helyi intézmények és civil szervezetek virágait is elhelyezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában