Kutyakiállítás

2022.10.24. 19:26

Kutya egy hétvége volt Komáromban: több mint 10 ezer kedvenc mutatkozott be a kiállításon (fotók)

Az elmúlt hétvégén ezúttal is a Monostori Erőd adott otthont a 3 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállításnak. Ebben az évben a hobbi- és keverék kutyáknak is szerveztek szépségversenyt.

Körtvélyfáy Dina

A zsűri menhelyi kutyákat is értékelt a Monostori Erődben

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A rendezvény utolsó napján délelőtt rengeteg kutyatartó gyűlt össze az erődben. Ezúttal azonban azokra a gazdákra is gondoltak, akik „csak” hobbi-, illetve keverék kutyával rendelkeznek. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége (MEOESZ) ugyanis ezekbe a kategóriákba sorolható ebeknek is szépségversenyt rendezett, amelynek bevételéből a Rex Komáromi Állatvédő Egyesületet támogatták. 

A komáromi menhelyről is neveztek ebeket. A Görbe család például Tátról érkezett, saját kutyájukat a Rexből fogadták örökbe, de azóta is járnak sétáltatni a menhelyre. Fontosnak tartják a gyerekekkel megszerettetni az állatokat, valamint szívesen kimozdulnak és töltik az időt a természetben. A Rexből három kutyust hoztak sajátjuk mellett a megmérettetésre. 

A versenyeken a legfiatalabb korosztály is részt vett
A versenyeken a legfiatalabb korosztály is részt vett
Fotós: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A fáradhatatlan, idősödő Panni nénit, a félszemű, régóta gazdára váró Zsombit és az éjfekete Blackyt. A tizenhárom éves Pintér Petra Komáromból érkezett, egykori rexes kutyájával, Zénóval, akit áprilisban fogadtak örökbe. A nyolc hónapos németjuhász-keveréknek nem csupán gyönyörű a szőre, de rendkívül okos is, hiszen kutyasuliba is jár fiatal gazdájával. 

A felvezetés után kényelmes helyen pihentek az ebek
A felvezetés után kényelmes helyen pihentek az ebek
Fotós: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

Rajtuk kívül is rengetegen szerették volna megmutatni kutyájuk szépségét. Akadt, aki háromlábú agárral, vagy éppen ukrajnai, mentett ebbel érkezett. Összesen mintegy kilencvenen neveztek a hobbi- és keverék kutya szépségversenyre. A zsűriben helyet kapott Szalma József egykori válogatott labdarúgó, dr. Vettel Szilvia jogász, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központ vezetője és Horváth János, a Ghymes billentyűse. Az ítészek nem csupán azt figyelték, melyik eb külleme milyen: a kutya és gazda között látott összhang is sokat számított. 

Magyar fajtákkal ismerkedtek - A szervezők ezúttal is fontosnak tartották, hogy a gyerekek testközelből megismerhessék a magyar kutyafajtákat. Tanösvényt is felállítottak, a fiatalok több állomáson végighaladva, egyszerű feladatokat megoldva szereztek ismereteket a kilenc fajtáról, ajándékba fajtaismertető könyvet is kaptak. Az erődbe kilátogatók találkozhattak a magyar kutyafajtákat tartókkal és tenyésztőkkel, hiteles információkat kapva a fajták történetéről, tulajdonságairól, tartásáról, az ebeket pedig meg is simogathatták. 

A nemzetközi kiállítás többi napján is rengeteg csodaszép kutya látogatott el Komáromba. Több mint tízezer eb, és huszonhét ország tenyésztői vettek részt ugyanis a háromnapos, rangos megmérettetésen. A magyar fajták is különösen népszerűek voltak idén, minden nap mintegy kétszáz eb mutatkozott be ebben a kategóriában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában