Nyitott könyv(tár)

2022.10.05. 18:31

Kívül-belül megújult a komáromi Jókai Mór könyvtár

Átadták Komáromban a megújult a Jókai Mór Városi Könyvtárat. Dudás Judit intézményvezető köszöntötte a résztvevőket, aki elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy a város egyik legszebb intézményében fogadhatják a megjelent képviselőket, kivitelezőket.

Körtvélyfáy Dina

A szalag átvágásával hivatalosan is átadták az olvasóközönségnek a megújult épületet

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Dudás Judit intézményvezető az eseményen hangsúlyozta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a város lakói számára színes, tartalmas programokat szervezzenek, legyen az irodalomi, vagy szórakoztató jellegű. Továbbra is azt szeretnék, hogy minden korosztály megtalálja náluk a számára fontos eseményeket, és betérjenek hozzájuk olyan látogatók is, akik korábban nem jártak a könyvtárban.

Dr. Molnár Attila polgármester hangoztatta, jó végignézni a felújított könyvtáron, és egyetértett azzal, hogy ez a hely a város egyik legszebb és legpatinásabb intézménye. A fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, egy kormányhatározatnak köszönhetően valósulhatott meg, amelynek másik eleme a Gyár utca felújítása volt, ezek szinte teljes összegét a kormány állta. Mint mondta, a megújulás azért is szimbolikus, mert éppen a fennállásának 70. évfordulójára készül a könyvtár.

Előbb belül, aztán kívül - A könyvtár korszerűsítése 166 millió forintba került, egy korábbi pályázatra épülve. Nemrégiben ugyanis már megvalósult az intézmény belső felújítása, ám az épület kívülről még mindig a régi időket idézte. Aztán jött az új pályázati lehetőség, amelynek eredménye egységes megújulást hozott, ugyanis külső felújításra és energetikai korszerűsítésre adott lehetőséget. Tető- és homlokzatfelújítást tartalmazott a projekt, valamint az udvar is megszépült, a bejárat akadálymentes lett. 

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő arról beszélt, a mai világ elhaladt a tér, a felületesség felé, pedig a könyvekből magunkat is építhetjük. Hangsúlyozta, az olvasás olyan komplex gondolkodásmódot fejleszt, amit más pedagógiai módszertan által nem lehet elérni.

A könyvek a teljességet nyitják ki, ezért fontos, hogy a könyvtárak legyenek megfelelő infrastrukturális állapotban.

– mutatott rá az országgyűlési képviselő. Az átadót követően ünnepélyes szalagátvágás következett, majd a vendégek bejárták a könyvtár épületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában