Síkosságmentesítés

2022.10.28. 11:30

Kiderült, mivel készül a télre az M1-est is kezelő MKIF Zrt.

Megkezdte a felkészülést első telére a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) a szeptember eleje óta általa üzemeltetett gyorsforgalmi úthálózaton - közölte a társaság az MTI-vel.

Kemma.hu/MTI

Forrás: Shutterstock

Fotó: Igor Link

A közlemény szerint az MKIF Zrt. a téli időszakra csaknem félezer eszközzel, sószóró berendezésekkel, hóekékkel, 145 saját és további 25 bérelt tehergépjárművel készül. A húsz, országszerte megtalálható autópálya-mérnökségen ezekben a napokban történik a felkészített eszközök, gépek szemléje.

A mérnökségeken 36 ezer tonna útszóró só, 750 ezer liter síkosságmentesítő oldat, valamint 376 tonna granulátum áll rendelkezésre. Minden anyagból van már lekötött, de még le nem szállított további mennyiség - tették hozzá.

Az MKIF Zrt. felhívta a figyelmet arra is, hogy a gyorsforgalmi utak és a technika felkészítése mellett az autósok szintén sokat tehetnek a biztonságos közlekedésért, a társaság ezért egy felkészülést bemutató és segítő animációs filmet is készített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában