Összefogás

2022.10.14. 20:58

Ismét akcióba lendült a Közösen Dorogért (KÖZÖD) Egyesület

Takaros lett a Bányász Emlékház udvara.

Walczer Patrik

Forrás: Facebook/KÖZÖD

Újra akciózott a Közösen Dorogért Egyesület (KÖZÖD), melynek tizenkét tagja egész napos munkával tette rendbe a Bányász Emlékház udvarát – számolt be a szervezet közösségi oldalán. Madarász Tímea egyesületi tagtól megtudtuk, hogy a lokálpatrióta közösség erejéhez, illetve szabadidejéhez mérten különböző programokat, megmozdulásokat szervez a településen, mellesleg igyekeznek kihasználni a pályázati lehetőségeket is. 

Korábban a Dorogi József Attila Művelődési Ház sörkertjét rakták rendbe, ami egyébként a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokság idejére igazi mini szurkolói arénává változott. Sikeres volt az általuk a városban szervezett elektronikai és műanyaghulladék-gyűjtés, de szintén az egyesülethez fűződik a tavaly decemberi Borbála Napi rendezvény, melyet a Reimann Bányászattörténeti Miniverzumban és udvarán tartottak meg.

A lokálpatrióta közösség most úgy gondolta, hogy a település életében nagy jelentőséggel bíró emlékház környezetét rakja rendbe, ami a régi lakónegyed, azaz az Újkolónia egyetlen megmaradt, négy lakásból álló épülete és melyet még a 33. Bányásznap alkalmával avattak fel. 

Érdekesség, hogy korábban az Országos Kéktúra pecsételőhelye is volt az ingatlan, ahol a térség bányászatának történetével is megismerkedhetünk. Megtudtuk, hogy a csapat rengeteg szemetet és több zsáknyi fűnyesedéket és gyomnövényt szedett össze, bokrokat metszettek meg, elpusztult tujákat vágtak ki és „kiszabadították” a cserjék fogságából a régi csillét. 

Az akció nyomán keletkezett zöldhulladék elszállításáról az önkormányzat gondoskodik. Madarász Tímea hozzátette: a baráti társaság egyik tagja pörköltet főzött a csapat számára, így a mostani akció kötetlen beszélgetéssel és jó hangulatban zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában