Küzdelem

2022.10.23. 16:29

Harci jármű alatt kúsztak a diákok Tatán a Hexatlonon (fotók)

Katonai és terepfutó akadálypályán kellett bizonyítania a diákoknak az idei Hexatlon sportversenyen.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Facebook/MH 25. Klapka György Lövészdandár

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Hexatlon sportversenyt, amelyet az MH 25. Klapka György Lövészdandár, Tata Város Önkormányzata, valamint Tata Város Diákönkormányzata közösen szervezett. 12 csapat indult a versenyen, amelynek idén a Fényes Extrém Park biztosított helyszínt. Az eseményt a tatai dandár parancsnoka, Tóth István ezredes nyitotta meg. A versenyzőknek egy katonai akadálypályát, és egy terepfutó akadálypályát is le kellett küzdeniük. Az általános iskolások kategóriáját a Tatai Református Gimnázium diákjai nyerték, míg a középiskolásoknál a Bláthy Ottó Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium tanulói szerepeltek a legjobban, a kadétok esetében pedig a komáromi Kempelen Farkas Középiskola hallgatói győzedelmeskedtek.

Az első Hexatlont 2019 őszén az Építők parkjában lévő homokos pályán tartották. A feladatok között szerepelt: hoki ütővel egy pingpong labdát kellett eljuttatni egy hulla-hopp karikába, majd egy traktor gumit kétszer átfordítani, melyet egy pár méteres kúszás követett. Az utolsó két feladat fogott ki majdnem minden versenyzőn, hiszen a lányoknak 5 kg-os, a fiúknak pedig 10 kg-os zsákokkal kellett megkerülni az akadályt, majd visszarakni a helyére. 

A tatai dandár később, a 3. esemény szervezésébe csatlakozott be. 2021-ben már a laktanya gyakorlóterén, katonai akadálypályán kellett erő és ügyességi csapat feladatokat teljesíteniük a versenyzőknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában