Bakonybánk

2022.10.14. 21:52

Elkészült a pihenőhely

A százéves tűzoltókocsi is megújulhatott.

Goletz-Deák Viktória

Elkészült a kerékpáros pihenőhely Bakonybánkon, amit a régi tűzoltószertárból alakítottak ki. 5 millió forintos Leader-pályázatnak köszönhetően egy kis étkezős társalgót, kis konyhát és mosdót alakítottak ki. Bár az épületet már korábban átadták, de a hozzá tartozó közművek kiépítése csak most ért véget.

Így már a kis főzőkonyhát és a vizeshelyiségeket is használhatják a kirándulók. Az önkormányzat úgy tervezi, hogy egy számkóddal zárt kis dobozban lesz elhelyezve az épület kulcsa. A hozzá tartozó kódot pedig az önkormányzat honlapján teszik közzé. 

Így ha bármikor szükség van rá, igénybe vehetik a fáradt kerékpárosok a pihenőt. Ám nem csak az épület szépülhetett meg. A régi tűzoltótároló egy múlt század eleji tűzoltókocsit rejtett. A településen már régóta szerették volna ezt felújítani és kiállítani, most ez is teljesülhetett. A helyrehozott, szép pirosra festett tűzoltókocsi a pihenő előtti betontalapzatra van kihelyezve. A különleges jármű egyébként főleg a gyerekeket vonzza, akik szívesen, nagy örömmel kapaszkodnak fel a bakra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában