Közös imádsággal

2022.10.06. 09:34

A bánhidai óvoda alapítójára, Laci atyára emlékeztek

Az intézmény alapítójára emlékeztek a Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda pedagógusai és kis „növendékei”.

Kemma.hu

Forrás: Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda/Facebook

Közös imádsággal emlékeztek meg a Szent Erzsébet óvoda alapítójáról, Nagy László plébánosról, halálának 8. évfordulóján az intézményben október 3-án, hétfőn. A címzetes prépost, bánhidai plébános, a város díszpolgára, a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetettje  2014-ben, 80 éves korában hunyt el.

Nagy László atya, sokak Laci bácsija 1934. május 3-án született a felvidéki Perbetén. Gimnáziumi tanulmányait 1944-ben kezdte Érsekújváron, 1947-ben kitelepítették a Szudéta területre. Családja különböző időpontokban szökött át az óhazába, ahol Csobánkán találtak otthonra. 1950-től 1954-ig Pannonhalmán volt bencés diák, 1954-1959 között a győri szemináriumban végezte el a teológiát. Egyháza 1972-ben szólította Bánhidára, ahol 1980 óta tiszteletbeli főesperes, 1988 óta címzetes prépost volt.

Nagy László Laci atya
Laci atya 2014-ben, 80 éves korában hunyt el
Forrás: Bencsik János/Facebook

Köztiszteletben álló szolgálatának köszönhetően épült meg a kertvárosi templom, jött létre a Szent Erzsébet Óvoda, a Szent Margit Általános Iskola, az újvárosi kápolna. Nem csak Tatabánya, de szülőfalujának, Perbetének is díszpolgára.

Nagy László atya személyében egy örökösen a közösségért dolgozó, életét elhivatottságban élő embert veszített el a város. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Nagy László atyát saját halottjának tekinti, emlékét megőrzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában