Jubileum

2022.10.03. 18:02

30 éves az Edutus: új szakokkal bővült, egyetem lett a már nem csak tatabányai intézmény

Az intézményben 1000 hallgató tanul, a felnőttképzésben részt vevők létszáma pedig 250.

Kemma.hu

Fennállásának 30. évfordulóját ünnepelte az Edutus Egyetem, képünkön Pölöskei Gáborné és Némethné dr. Gál Andrea

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Egy tudásalapú gazdaságban a felsőoktatás követelményeit elsősorban a gazdaság határozza meg.

– jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára. Az Edutus Egyetem megalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Pölöskei Gáborné úgy fogalmazott: a magyar kormány célja, hogy a fiatalok legyenek a jövő győztesei, ezért folyamatosan ösztönzi a felsőoktatás minőségét és versenyképességét javító intézkedéseket. A helyettes államtitkár jelezte: számtalan kapcsolódási pont van a szakképzés és a felsőoktatás között, az Edutus Egyetemmel a műszaki, a kereskedelem és marketing, a turizmus és vendéglátás, valamint a gazdálkodási és menedzsment szakokra bővítették a felsőoktatási együttműködési kört. 

Az Edutus Egyetem – a székelyudvarhelyi tagozaton túl – felnőttképzési intézményeket működtet Balatonfüreden, Bodrogkeresztúron, Tatán és Sümegen is. Az intézményben most 1000 hallgató tanul, a felnőttképzésben részt vevők létszáma pedig 250. 

Gíber Mihály AGC
Gíber Mihály, az AGC HR-igazgatója díszpolgári címet vehetett át
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Az ünnepi szenátusi ülésen az egyetem díszpolgári címét vehette át Pölöskei Gáborné mellett Gíber Mihály, az AGC Glas Hungary HR-igazgatója, Balla Attila, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese és Bóka István, Balatonfüred polgármestere. Pro Universitate díjat kapott Illyés Ferenc, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ vezetője. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában