Futás

2022.09.29. 12:34

Véget ért a Velünk könnyebb programsorozat Dorogon

Az egészséges életmód jegyében zajlottak az egyes programpontok.

Walczer Patrik

Forrás: Facebook/Dorogi Futókör Sport Egyesület

Véget ért a nyár és ezzel együtt a “Velünk könnyebb” egészségmegőrző programsorozat is lezárul. A Dorogi Futókör Sportegyesület szakemberek bevonásával májusban indította el négyhónapos egészségmegőrző programsorozatát, ahol folyamatosan segítették és motiválták a jelentkezőket, hogy azok maximálisan elérhessék a maguk elé kitűzött célokat.

Korábban sokan fordultak hozzánk azzal a kérdéssel, hogyan vágjanak bele a futásba, mit egyenek, hogy sikeres legyen a fogyás és hogyan tartsák fenn a motivációjukat az emberek 

– fogalmazott Sárdi Tamás, az egyesület elnöke. 

–  A sokadik ilyen megkeresés után kezdtünk el gondolkodni azon, milyen jó lenne egy olyan komplex programsorozat, ahol a teljesen kezdőknek megmutathatnánk az alapoktól, milyen egy igazi életmódváltás. Szerencsére lehetőségünk nyílt részt venni a Városi Civil Alap felhívásán, ahol pozitívan bírálták el a pályázatunkat, így elindíthattuk a programsorozatot. 

A nyitónapon teljeskörű állapotfelméréssel kezdődött a program, ahol testképelemzést, futóteszteket, pszichológiai állapotfelmérést és erőnléti feladatokat is elvégeztek a jelenlévők, akik egy motivációs naplóba rögzítették a kiindulási állapotot. Minden hónapban egy ellenőrző mérést kellett csinálniuk, majd a zárónapon minden egyes állomáson újra végighaladni. Így kiderült, mennyit fejlődtek az emberek a program ideje alatt. 

Bár a szakértőink a program zárása után már nem nyújtanak személyre szabott tanácsadást, de a zárt csoport továbbra is megmarad és a futóedzők is heti garantált edzést tartanak az érdeklődőknek. Továbbra sem fogjuk elengedni a résztvevők kezét, hiszen bármikor fordulhatnak hozzánk tanácsért és segítségért ezentúl is 

– fogalmazott Sárdi Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában