Helytállás

2022.09.13. 23:14

Táti és esztergomi diákok is helytálltak a jubileumi Országos Elsősegélynyújtó Versenyen

Tömegbalesetet is szimuláltak a Hősök terén.

W. P.

Csapataink helytálltak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A Magyar Vöröskereszt immár ötvenedik alkalommal szervezte meg a felmenő rendszerű Országos Elsősegélynyújtó Versenyt, melyen megyénket gyermek kategóriában a Táti III. Béla Általános iskola csapata, míg az ifjúsági mezőnyben az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium diákjai képviselték. 

A szervezet kommunikációs osztályának tájékoztatása szerint a területi- és a megyei fordulókat követően Budapesten tartották az országos finálét, ahol a versenyzők a húszállomásos körpályán számot adtak elméleti tudásukból, valamint nyolc gyakorlati állomáson baleset-szimulációs helyzetek vártak rájuk. Volt például a Hősök terén egy megrendezett tömegbaleset, de a csapatoknak meg kellett menteniük azokat a hölgyeket is, akik egy lánybúcsúba tartva „sérültek meg”. 

A megyei szervezet közösségi oldalán mondott köszönetet az esztergomi és táti csapatnak a tisztes helytállásért és méltatták a diákokat, hiszen tudásuk révén bárhol helyt állhatnának és életeket menthetnének. 

Egyébként a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt és a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete közös rendezvényének célja az is, hogy felhívják a figyelmet az elsősegélynyújtó ismeretek fontosságára. Másrészt népszerűsítették az őszi Hősképző kampányt, amelynek keretében országszerte szeptembertől november végéig ingyenes képzéseket szerveznek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában