Múltidéző

2022.09.05. 20:03

Retró fotók: így indult a tanév 25 évvel ezelőtt megyénk iskoláiban

Megyeszerte megkezdték a diákok az új tanévet. 25 évet ugrottunk vissza a múltba, hogy felidézzük, milyen is volt az évkezdés '97-ben a megyei iskolákban.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra/archív

Fotó: Kiss T. József

Eljött a szeptember, véget ért a diáksereg nagy nyári szabadsága. Megyeszerte megszólaltak a csengők a tanévnyitó ünnepségek után. Tatabányán a Szent Margit Gimnázium növendékei már új otthonukban, a régi bányakórházból kialakított intézményben kezdhették meg az évet modern környezetben. A diákság az első napokon szokásos ismerkedés és nyári élmények elmesélése után már a tanulásba is belefogott.

Most egy igazi időutazásra kalauzolunk benneteket. A 24 Óra 1997. szeptember 2-i számából csemegéztünk, hogy megmutassuk nektek, hogy is indult 25 évvel ezelőtt a tanév megyénk több oktatási intézményében. Ti felismertek valakit a fotókról?

A tatai Talentum Gimnáziumban máris szünettel kezdték a diákok az iskolát. Az Öreg-tó partján egy hétig tartott az önismereti tábor, ahol nem csak játék, az oktatás is főszerepet kapott. Sportszakember, drámapedagógus és zenetanár is foglalkozott a táborozókkal.

Táborozással indult a tanév a Talentumban
Fotós: ARA / Forrás: 24 Óra/archiv

Az iskola '97-es tanévét 62 gyermek négy osztályban kezdte meg. Az ünnepségen Szvorák Katalin és Tóth Zsóka előadóművészek fellépése tette színessé.

Fotós: Haraszti Norbert / Forrás: 24 Óra/archiv

Esztergomban 25 évvel ezelőtt a 150. tanévét nyitotta meg a Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolán. 136 gólya tanítói, művelődésszervezői, óvodapedagógusi, hittanári és kommunikációs szakon.A templomban, misével egybekötött évnyitón Gárdai Zoltán főigazgató ünnepi beszédében elmondta, hogy a hallgatóknak megfelelő morális légkört biztosítanak.

Szentmisével nyitották a 150. tanévet az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskolán.
Fotós: M. G. / Forrás: 24 Óra/archív

Tatabányán tanévkezdés alkalmából tartottak nyárbúcsúztatót a sárberki fejlesztő óvodában. Az eseményen 400 óvodás és kisiskolás korú gyereket láttak vendégül. A kicsik sportvetélkedővel és játszóházzal kapcsolódhattak ki.

Sok program várta a kicsiket a nyárbúcsúztató programon
Fotós: Kiss T. József / Forrás: 24 Óra/archív

Vértesszőlősön is zökkenőmentesen vette kezdetét a a '97-es tanév. Az általános iskolában 176 diák kezdte meg az évet, köztük 23 első osztályos. 

Az első osztályosoknak még kellett a tanítói támogatás az első napon
Fotós: Kiss T. József / Forrás: 24 Óra/archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában