Felújítják

2022.09.14. 20:50

Megújul a csolnoki sportcsarnok

Elkezdődött a település központjában található sportcsarnok felújítása, melyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban 120 millió forint támogatást nyert az önkormányzat. Az összeget további 18 millió forint önrésszel egészíti ki az önkormányzat – tudtuk meg Kolonics Péterné polgármestertől.

Walczer Patrik

A munkálatok várhatóan decemberben fejeződnek be

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

1993-ban épült meg a sportcsarnok, melyen azóta nem történt nagyobb felújítás, csak a kisebb, elengedhetetlen javításokat végezték el. A tetőszerkezetet fedő trapézlemez héjalás elöregedett, több helyen beázik, így csapadékos időben veszélyessé válhat a sportolás a teremben.

A projekt keretében kicserélik a tetőpaneleket, a tetőszerkezet mellett a külső falakat is hőszigetelést kapnak. Akadálymentesítik a csarnok parkolóját és bejáratát, az épületben mozgáskorlátozott személyek által is igénybe vehető illemhely létesül. 

Sportcsarnok, Csolnok
Fotós: Walczer Patrik / Forrás: 24 Óra

Jelenleg bontják az erősen korrodálódott tetőhéjalást, valamint a sérült szigetelést és készül az új szendvicspanel szerkezetű tetőfedés. Idén még várható a műszakilag elavult nyílászárók bontása és az új hőhídmentes, háromrétegű üvegezésű műanyag nyílászárók beépítése.

Kolonics Péterné bízik benne, hogy egy szép, energetikai szempontból is megfelelő épület szolgálja majd a jövőben a települést és reméli, hogy a fenntartási költségek is jelentősen csökkennek majd.

Nagyszerű dolog, hogy 1993 óta rendelkezésünkre áll egy minden igényt kielégítő csarnok, ahol az edzések, sportfoglalkozások mellett iskolai testnevelés órákat, idősek napi ünnepséget és zene világnapi koncertet is tartanak. A szerződést augusztus elsején írhattam alá a helyi kivitelezővel, a tervek szerint a munkálatok decemberben fejeződnek be. Bízunk benne, hogy januártól újra visszaadhatjuk a közösségnek 

– tette hozzá.

A nyár folyamán további fejlesztések is megvalósultak a településen: a Kossuth Lajos utcában újabb járdaszakasz kapott térkőburkolatot, míg a Gete utcai óvodában az étkező- és tálalóhelyiség újult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában