Programok

2022.09.29. 18:00

Ha október, akkor Keresztény Hét Tatabányán

Huszonnegyedik alkalommal szervezik meg a megyeközpontban a Keresztény Hét programját.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Október 2-án, vasárnap 16 órakor a TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikus és Szakképző Iskola aulájában nyílik meg a Csíksomlyó és a Kárpát-medencei értékek címmel fotókiállítás, amelyet Bencsik János országgyűlési ajánl majd az érdeklődők figyelmébe.

Október 3-án, hétfőn 17 órakor a Tatabányai Múzeumban Pál Gabriella régész, néprajkutató, az intézmény igazgatója beszél a Komárom-Esztergom megyében fellelhető szakrális kisemlékekről. Másnap, kedden 14.30 órától a Szent Margit Gimnáziumban városi szavalóverseny kezdődik Pilinszky János költő emlékélre.

Október 5-én, szerdán 17 órakor az Árpád Gimnáziumban beszélgetés lesz Három Királyfi, három Királylány címmel Skrabski Fruzsina filmrendezővel. Október 7-én, pénteken 18 órakor a Puskin Művelődési Házban jótékonysági előadás lesz az ukrajnai menekülteket segítő szervezetek javára. Tamási Áron Hullámzó vőlegény című drámáját a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége színjátszói viszik színre.

Tamási Áron kevésbé ismert, derűs színműve egy művészről szól, aki meg akar gazdagodni, ezért „alkalmazkodik a világhoz": lemond a művészi munkáról, és tömegcikkeket gyárt. Nagy árat fizet ezért a döntésért: a lelki egyensúlyát és az önbecsülését. Szerencsére jó tanácsadókra lel. Hallgat-e rájuk, vagy a pénzt választja?

Bármilyen furcsa, az 1947-es színműben visszaköszön napjaink dilemmája: hivatás vagy anyagi javak? A 15 amatőr szereplő nagy igyekezettel, lelkesedéssel készül az előadásokra, amelyek október 7-én, és 15-én lesznek 18 órától a Puskin Művelődési Házban. Október 8-án, szombaton 17 órakor a Bánhidai református templomban szervezik meg a Continental Singers együttes koncertjét, majd vasárnap 19 órakor a Bánhidai Szent Mihály római katolikus templomban záró szentmise lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában