Előadás

2022.09.29. 11:00

Gyerekgyilkosság Szőnyben: szörnyű tragédiáról született könyv

Dr. Csere Péter előadását hallgathatták meg az érdeklődők a komáromi Arany 17 Rendezvényközpontban.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A szerző Szerbusz, Palci! című könyve szörnyű tragédiát dolgoz fel: az 1958-as szőnyi gyerekgyilkosságot, bizonyítékok, dokumentumok tükrében. A történet dióhéjban: a tízéves Pintér Palika 1958. június 15-én nyom nélkül eltűnt. Pulai Anna, a szomszéd kislány ugyan látta, hogy a fiút Pente Béla csalta el magával, ám a gyermek vallomását figyelmen kívül hagyták.

Pente Béla egy kis faluban nőtt fel, kamaszkorában vette észre, hogy a fiúk iránt érdeklődik. Dr. Csere Péter azonban hangsúlyozta, ahogy a könyv kulcsmondatában is írja: az embert nem a hajlamai, hanem a döntései minősítik. Pente Bélán később pedofil vágyak vettek erőt, és akkori partnerével, Varga Miklóssal megölték és megerőszakolták a szőnyi kisfiút, akit végül Pente a csordakútba dobott. Később mindkét tettest felakasztották, igaz, Varga Miklóst csak később vádolták meg, miután Pente a kivégzése előtt elárulta, nem egyedül követte el a szörnyű gyilkosságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában