Szüret

2022.09.30. 11:02

Fergeteges hangulatú szüreti felvonulás volt Vértessomlón

Ragyogó napsütésben indult útjára szeptember utolsó szombatján a szüreti népes csapat a település utcáin.

Sugár Gabi

Forrás: vertessomlo.hu

A kisbíró invitálta az érkezőket, majd a műsort adók népes menete délután indult el a Dózsa György utcából, s ahogy követték egymást a megállóhelyek, úgy gyarapodott a létszám is – adta hírül a vertessomlo.hu.

A Vértessomlói AMI és Várgesztesi telephelyének fúvósai polkákkal ajándékozták meg a Polgármesteri Hivatalnál várakozókat, de a felvonulást és mulatságot hagyományosan vendég fellépők is színesítették. A muzsikusokon kívül a további nyolc állomáson a helyi dalkör és különböző korosztályú vértessomlói tánccsoportok mellett dalra fakadt a Baji Német Nemzetiségi Énekkar és ropta a Maaner Eulen Tanzgruppe, valamint húzta a talpalávalót nemcsak a felvonulás idején, de az esti bálban is a Szomorer Jungs zenekar.

Nemcsak a szervező önkormányzatok, önzetlenül segítők, s műsort adó csoportok tettek ki magukért, hanem hagyományosan a helyiek is, mint ahogy teszik lassan 35 esztendeje: több ház előtt is vidám, szüreti összeállítás fogadta a menetet, a megálló és kínáló helyeken pedig finomabbnál-finomabb falatok, sós, édes sütemények, zsíros kenyér, üdítő, no meg a pincék ízletes kincse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában