Autómentes nap

2022.09.21. 17:40

Autómentes nap Komáromban: óvodások bringáztak, rollereztek a városban - videó

A komáromi Rüdiger-tó partjára várták az óvodásokat szerda délelőtt a mobilitási hét, valamint az autómentes nap apropóján. A város immár tizenegyedik alkalommal csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez.

K.D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Havran-Tóth Bernadett környezetvédelmi referens elmondta, a kicsik körében a rendezvényen a kerékpáros és rolleres közlekedést népszerűsítették. A gyerekeket többek között KRESZ-pálya várta, ahol a közlekedés szabályait gyakorolhatták, de volt ugróiskola, buborékfújó és ügyességi fajátékok is. A tó melletti sétányon különböző állomásokon ismerkedhettek meg a környezetbarát közlekedéssel, a szelektív hulladékgyűjtéssel, a környezetvédelemmel és a tó élővilágával is. A gyerekeket almával, zsíros kenyérrel és müzliszelettel is várták.

Csütörtökön 7 óra 30 perctől bringás reggelit rendeznek a Jókai téren, valamint a Mártírok útja–Bem utca sarkán, továbbá Szőnyben, a Hősök terén és Koppánymonostoron az óvoda környékén is. Az iskolába, munkába kerékpárral közlekedőket péksüteménnyel, gyümölccsel várják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában