Határidő előtt

2022.09.17. 17:29

Elkészült a neszmélyi önjáró komp, díjmentesen lehet majd használni

A komp 1 évnyi előkészítés, 1 év építés és 3 hónap próbaüzem után várja az utasait.

Kemma.hu

A komp kívül...

Forrás: Wiking Hajógyár Horány/Facebook

Határidő előtt átadtuk a Neszmély önjáró kompot. 

– tette közzé a jó hírt közösségi oldalán Wiking Hajógyár Horány. Mint az a bejegyzésükből kiderül, a járművet 1 évnyi előkészítés, 1 év építés és 3 hónap próbaüzem után adták át a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek, mint megrendelőnek.

Neszmély önjáró kompot.
...és belül.
Forrás: Wiking Hajógyár Horány/Facebook

A komp Neszmély és Dunaradvány között fog közlekedni, hétköznap 8, hétvégén 16 db átkeléssel, használata pedig díjmentes esz. Egyelőre az átkelő használatbavételi eljárása van folyamatban, a komp várhatóan október végén, november elején szállíthatja majd első utasait.

Az önjáró komp számokban - A komp teljes hossza 42 méter, ebből a komptest: 28 méter. Szélessége 7 méter, legnagyobb merülése 1,25 méter. Vízkiszorítása 110, hordképessége pedig 25 tonna. Az acél hajótestű komp 2 fős személyzettel közlekedik majd. Maximális (holtvizi) sebessége 16 kilométer/óra lenne, de szolgálati sebessége 10 kilométer/óra lesz. Főgépek: Doosan 086 TIH (285 Le, heavy duty), hajtómű: 2 x Rudderpropeller (dupla propelleresek).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában