Igazi vadnyugat

2022.08.28. 18:46

Westernshow és vonatrablás Császáron: álmot valósított meg a császármorzsa fesztivál (fotók)

Ki gondolta volna, hogy a császármorzsa fesztivál valóban az édességről szól? Egészen egyszerű az indok a névválasztáshoz: évente csak ezen a napon kapható császármorzsa a Henryxcityben, lekvárral vagy porcukorral. Mindezt több mint ezren ünnepelték szombaton.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

A gasztronómiai kínálaton túl bőséges volt a programsor is: látványos és valósághű westernshowt mutattak be kaszkadőrök. Érdekesség, hogy részt vett a produkcióban a tulajdonos is, ráadásul a közönségből is “színpadra” hívtak szereplőt néhány perces előadás erejéig. Elsőre megdöbbentő volt például az akasztásos jelenet, de vendégszereplővel vált igazán élvezetessé az előadás. 

Lehetett még lőni, a bátrabbak pedig a rodeó bika nyergében tehették próbára egyensúlyérzéküket. Vonatrablás is megelevenedett, a jelenetben nagy segítség volt a helyszínen működő kisvonat. Óránként pergett film a vadnyugati életről és a farm történetéről a westernmoziban, a múzeumban pedig sivatagi részlet ábrázolta a vadnyugati stílust. Ágyúdörgést is hallhatott a közönség, miközben a Volt egyszer egy vadnyugat című filmsláger jelenetei tették még hangulatosabbá az ottlétet. 

Kétség kívül a tombolasorsolásra vártak a legtöbben. A szelvényeket a westernfaluban gyártott dollárokért lehetett megvásárolni. A harmadik helyezett jutalma a céglogóval ellátott bögre lett, a második helyezett egy eredeti mexikói westernkalapot kapott, míg a fődíjas egy amerikai utazáson vehet majd részt. A vadnyugati kiránduló tavasszal indul Henrikkel és csapatával, akik több államba is ellátogatnak majd a 16 nap alatt. Bejárnak csaknem  5500 kilométert: elmennek a 66-os úthoz, a Grand Canyonba, Las Vegasba, Los Angelesbe, végül Mexikóba. 

A sorsoláson az előző nyertes és segédje húzta ki az utazást érő tombolaszelvényt, az 1957-es számút. Tulajdonosa hatalmas ujjongásban tört ki, miközben sűrűn törölgette szeme sarkában összegyűlt örömkönnyeket. A fődíj Szlovákiába került, Nóra pedig már most csomagol a kalandosnak ígérkező útra. Persze, egyelőre csak képzeletben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában