Kutya-segélyszolgálat

2022.08.29. 20:00

Spartacus életéért küzdenek: a megkínzott eb megadóan tűri a fájdalmas beavatkozásokat

Polgárőrök találtak rá egy megkínzott kutyára Rédén. Az állatot egy budapesti állatkórházba szállították és mindent megtesznek azért hogy megmentsék.

Szász Dalma Kitti

Forrás: beküldött

Bozori Csaba és Nikovits Dániel Réde-Bakonybánk Polgárőr Egyesület tagjai egy rendezvényre siettek a közelmúltban, amikor Réde külterületén észrevettek az út szélén egy kutyát, aki csak vonszolta magát. A nyakán pedig egy több kilogrammos vastag lánc volt, amelyet maga után húzott. A polgárőrök megálltak és oda mentek hozzá. Mint megtudtuk, a kutya sérüléseinek látványa a sokat látott polgárőröket is megrázta.

Bozori Csaba, miután a kutyát megnyugtatta, megsimogatta és próbált neki vizet adni, felvette a kapcsolatot az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvánnyal, aki az esetet továbbította George Wegera-nak, a Kutya-Segélyszolgálat Alapítványnak. Az egyeztetést követően Budapestről szinte azonnal útnak indultak.

Kritikus órák jönnek - Az alapítvány közösségi oldalán posztolt is a megmentett ebről. Mint írják, súlyos sérülésein túl, van még valami, amiért aggódniuk kell: sajnálatos módon Spartacus veseértékei sem kecsegtetők. Így nem lehet tudni, hogy javul, vagy rosszabbodik az állapota. A megmentők azonban kiemelték, hogy a négylábú még ott van és emberfeletti módon küzd, nem adja fel, s csendben, megadóan tűri a fájdalmas beavatkozásokat.

– Nikovits Dániel polgárőrnek muszáj volt a rendezvény helyszínének biztosításában részt vennie, így őt leváltotta Polgár Piroska, a Kisbéri járás polgárőr-koordinátora. Több órán keresztül a fájdalmaiban szenvedő kutya mellett voltak és mindent megtettek annak érdekében, hogy életben tartsák. Miután a segélyszolgálat kiérkezett, a kutyát azonnal egy budapesti kórházba szállították – emlékezett vissza a megrázó esetre László Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.

Elsődleges vizsgálat szerint a kutyát megkínozták.

– Az állapotát látva felfoghatatlan, hogy tudtak ilyen kegyetlen módon elbánni szegénnyel. A Spartacus nevet kapta, bízva abban, hogy a név megmenti és életben tudja tartani – fűzte hozzá a sajtóreferens.

Az alapítvány a Facebookon is megköszönte a polgárőröknek, hogy hosszú órákon át vigasztalták Spartacust, amíg meg nem érkezett a segítség. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában