Celje és Dorog

2022.08.23. 08:43

Olimpián bizonyítottak a Richter tűzoltói, méghozzá nem is akárhogyan

Bronz minősítést szerzett a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Gyáregység Létesítményi Tűzoltóságának csapata a Nemzetközi Tűzoltó Szövetség (CTIF) által Szlovéniában megrendezett Nemzetközi Tűzoltó Olimpián, ahol a hagyományos B kategóriában mérték össze tudásukat a vetélytársaikkal.

W. P.

Forrás: beküldött

Kiss Zoltán, a dorogi létesítményi tűzoltóság parancsnoka elmondta, hogy a megmérettetést a hagyományos olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg. A Richter csapata megnyerte a korpontos kategóriát a Magyar Tűzoltó Szövetség tavaly szeptemberi tatai országos versenyén, így lehetőséget kaptak arra, hogy idén Szlovéniába utazzanak. 

A Celjében megtartott világ­eseményen a honi szövetség által delegált nyolc magyar csapat, illetve a katasztrófavédelem hivatásos kollégáiból álló gárdája képviselte hazánkat.  Kiss Zoltán elárulta, hogy a megnyitóünnepség hasonló a nyári ötkarikás játékokéhoz. A csapatok bevonultak a telt házas stadionba, ahol kosaras tűzoltóautóból gyújtották meg az olimpiai lángot. A rendezvényen számos kiegészítő program, mint például szakmai kiállítás is volt, az ifjúsági csapatok pedig ízelítőt adhattak saját nemzetük kultúrájából. 

A Richter csapata a versenyük napján kismotorfecskendős szerelési gyakorlatot mutatott be, a szituáció szerint egy képzeletbeli patakhoz kell eljuttatni egy tömlőt, ahonnan elvben fel lehet szívni a vizet. Mindemellett pedig váltófutásban is szerepeltek. 

A mostani siker kellő motivációt adott a létesítményi tűzoltóknak, akik immár ötödik alkalommal jártak olimpián. Legközelebb a jövő évi országos bajnokságon bizonyíthatják rátermettségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában