Szépkorúak

2022.08.16. 09:19

Idősbarát önkormányzat lett Súr, az elismerést az idősek napi rendezvényen adják át

A Komárom-Esztergom Megyei Idősügyi Tanács Idősbarát Önkormányzata idén is elismerést adományozott: az 1500 fő alatti települések kategóriában Súr település kapta az Idősbarát Önkormányzat Díjat.

R. V.

Forrás: beküldött

Az idősügyi tanács három évvel ezelőtt, 2019-ben alakult meg az idősek világnapján, október 1-jén. Elsődleges célja, hogy a megyében élő időskorúak érdekeit feltárja, megfogalmazza és képviselje.

A vészhelyzet utáni első ülésükön megszavazták az idősbarát díj megalapítását is, amelyet két kategóriában hoztak létre: 1500 fő lakosságszám alatti települések és 1501–6000 fő közötti lakosságszámú települések. A kitüntetést olyan jó gyakorlatokat, megoldásokat bevezető önkormányzatok kaphatják, amelyek a kötelező feladatellátást kiegészítik, illetve azok minőségét, eredményességét javítják, továbbá közvetlenül reagálnak a helyi idős lakosság aktuális szükségleteire. A díjazott településvezetőségek bevonják a helyi közélet alakításába a szépkorú polgárokat, szervezeteiket, hatékony és idősbarát politikát folytatnak. 

A tanács elnöke, Popovics György az értesítő levélben azt írta: a döntnöki bizottság szerint a pályázaton kiemelkedő eredménnyel, 302 ponttal végzett Súr, ami az előre kidolgozott szempontrendszer alapján jó eredmény. A díjat az idősek napján adják át, amelyet az önkormányzat hagyományosan az idősek világnapján, azaz október 1-jén tart. A tájékoztatóban néhány, a helyi idősek aktív részvételével szervezett esemény emlékképével ünnepelték a sikert. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában