Fesztivál

2022.08.07. 11:40

Három napig dübörög Tarján, Korda Gyuri bácsiék is jönnek (képek)

Harmincadik alkalommal szerveztek zenei fesztivált Tarjánban. A megye egyik legnagyobb múltú zenés programján a hagyományos csoportok mellett sztárfellépőknek is tapsolhatott a népes közönség. Vasárnap Balázs Klári és Korda György is fellép.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A péntek esti koncert és diszkó után a háromnapos esemény hivatalos megnyitóját szombaton tartották a Fesztivál parkban. Az elmúlt napok tikkasztó időjárása után igen kellemes volt a hűs szellő. Folyamatosan érkeztek a látogatók. A gyerekeket, családokat ezerféle lehetőség várta a sátor mellett a népi játszóházban.

– Településünk jó hírét keltő meghatározó eseménye harmincegy évvel ezelőtt indult útjára. Az országban elsők között szerveztünk zenei fesztivált, akkor még Tarjáni Német Nemzetiségi Zenei Fesztiválként. Az elmúlt évtizedek alatt az itt élők és látogatók számtalan emlékkel, kellemes élménnyel távozhattak már e programról  – kezdte beszédét Klinger Tamás, Tarján polgármestere.

Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében felvetette a program megyei értéktárba történő bekerülését is, majd Palatin Anna a program háziasszonyaként bemutatta a fellépő csoportokat.

A szombat délután középpontjában a fúvószene állt. A tatai dandár zenekara kiváló koncertje alatt megtelt a rendezvénysátor. Sorra érkeztek a vendégek, így a zeneszámok utáni taps is egyre hangosabb volt. Balázs Attila művészeti vezető irányításával magyar népdalfeldogozások, meseegyveleg, mozifilmek dallamai csendültek fel, majd dübörgött a banda, és a hallgatóság vastapsa a Skorpió dalától: Azt beszéli már az egész város. A koncert aztán sváb polkákkal zárult. 

Hatszáz közreműködő segítette a programot - A megnyitó előtt Klinger Tamás polgármester elmondta: a fesztivál történetének három évtizedére az a jellemző, hogy a szervezők mindig az igényességre és változatosságra törekedtek, és kicsit hozzátettek a programhoz. Szívüket, lelküket is beleadva vált egyre ismertté és színvonalasabbá az esemény. Nagyon színes a felhozatal: több nemzetségnek kínálnak bemutatkozási lehetőséget és minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb programelemet. A közreműködők száma az idén csaknem hatszáz volt.

Népes közönség előtt táncolt a nemzetközi színpadokon is kiváló eredményeket elért zsámbéki Lochberg Tánccsoport, majd ismét a fúvószenéé volt a főszerep: Tatabánya Város Fúvószenekara adott remek koncertet. A hangulatot fokozta a BrassTime, s nagy tömegeket vonzott a TNT, majd a Spitzbuam zenekar bállal zárta a szombatot. 

Augusztus 7-én, vasárnap a korán kelőket reggeli sörözésre invitálták, majd egymás után léptek színpadra az együttesek. A Testvérek zenekart 16 órától játszik, őket a mazsorettek, a Bányász Táncegyüttes és s Népház Show Formációs Együttes követik. Nagy várakozás előzi meg Balázs Klári és Korda György 18 óra 30-kor kezdődő koncertjét, majd az Echo zenekar lép fél. A tombolahúzást követően a Somorer Jungs zenekar szórakoztatja a közönséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában