Konferencia

2022.08.31. 21:45

Tudományos orvosi konferenciát tartottak Tatán

A Hematológiai és Transzfuziológiai Társaság kétévente szervez Lymphoma tudományos konferenciát. Az idén a rendezvényt Tatán, az Old Lake Golf Hotelben szervezik meg szeptember első napjaiban.

S. G.

Forrás: Tata.hu

Az első kongresszusnak 1980-ban Veszprém adott otthont. Az eltelt évtizedek nagy változást hoztak: a hematológián belül az elméleti és biológiai ismeretek fejlődésen mentek át, amely a diagnosztikában is innovatív fejlődést hozott. Ez a gyakorlatban új lehetőségeket jelentettek a kezelőorvosok számára, és nagy mértékben javította a betegek életminőségét.

A konferencián sok kérdés merül fel. Ezek most hatványozódtak a járvány okán. Az ország különböző pontjáról érkező szakemberek pedig válaszokat keresnek. A szakmai programon megemlékeznek István Lajos, Széchenyi-díjas magyar orvos professzor, hematológus és gyermekgyógyász születésének századik évfordulójáról is. A konferencia szervezőbizottságának elnöke, a házigazda dr. Dombi J. Péter, a tatabányai Szent Borbála Kórház tudományos igazgatója, osztályvezető főorvosa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában