Biztonságos közlekedés

2022.07.26. 11:09

Videón a kettős ráfutásos baleset: ezért ne mássz az előtted levő autóra az M1-esen

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tanulságos videót közölt Instagram-oldalán egy dupla ráfutásos balesetről, ami a be nem tartott követési távolság miatt következett be.

Kemma.hu

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Kft.

Mint posztjukban írják, nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy az autósok tartsanak megfelelő követési távolságot az utakon. Azaz: legalább 2-3 autónyi távolságra kövessék egymást. A sofőrök pedig csak a vezetésre koncentráljanak, mindig az utat, a forgalmat figyeljék.

Ennek kapcsán közöltek egy kettős ráfutásos balesetről készült felvételt, amely július 16-án történt Győr téréségében. A felvételen jól látszik, hogy forgalmi okok miatt fékeznek az autók, ám volt olyan sofőr, amelyik ezt nem vette észre időben, és belerohant az előtte levőbe. A balesetben összesen négy autó karambolozott.

A Közút posztjában még kiemelte:

Könnyen olyan helyzetbe kerülhettek, mint ezen a felvételen látható két autós. Elég, ha egy nagy forgalmú autópályán bármilyen ok miatt megtorpan a forgalom és ha rámászunk az előttünk autózóra, nem lesz időnk és helyünk megállni. És örüljünk, ha csak annyival megússzuk, mint ők és csak az autóink törnek össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában