Élhető települések

2022.07.30. 08:41

Megvédik a víztől Kecskéd értékeit

Felújítják és tökéletesítik Kecskéd csapadékvíz-elvezető rendszerét.

P. J.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A község önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP-Plusz) felhívására benyújtott pályázata több mint 49 millió forintos, vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. Ennek segítségével felújítják és tökéletesítik a település csapadékvíz-elvezető rendszerét. A projekt célja, hogy megfelelő biztonságot nyújtó elvezetési rendszert alakítsanak ki, illetve a belterületi értékeket, ingatlanokat, közterületeket, középületeket megvédjék, a település magasabban fekvő területeiről és a külterületről  lezúduló nagy mennyiségű csapadék „megfogják”.

A TOP-Plusz forrásainak köszönhetően megkezdődhet az Élhető települések című felhívásra Kecskéden a vizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. A beruházásnak eredményeként a Kossuth utca, a Kossuth köz és környékének csapadékvíz elvezetési problémái oldódnak meg.

A forrásnak köszönhetően a csapadékvíz csatorna felújítását és építését 660 méter hosszúságban terveznek megvalósítani. A fejlesztéseket követően a településen a rendkívüli időjárási helyzetek alkalmával kialakuló havária helyzetek számának jelentős csökkenhet, az okozott károk minimalizálhatóak, ezáltal az itt élők életminőségének javulása várható.

A beruházással megvédett vagyon becsült értéke 600 millió forint. A projekt várható befejezése: 2025 ősze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában