Múzeumok Éjszakája

2022.07.01. 21:38

Kitartották a csákányt, keresték a bányamanókat a skanzenben a tatabányai hétpróbázók

A Tatabányai Múzeum hetedik alkalommal rendezte meg a Bányász hétpróba hagyományőrző vetélkedőt. Ahonnan ajándékokkal távoztak a résztvevők.

S. G.

Forrás: Bányászati és Ipari Skanzen/ Facebook

A megmérettetés az idén a Múzeumok Éjszakája országos eseménysor hivatalos tatabányai programja volt. A versenyt a múzeum különleges kiállítóhelyén, a Bányászati és Ipari Skanzenben bonyolították le. 
A hétpróba során csapatok, azaz brigádok mérték össze erejüket a skanzenben. A résztvevőknek a különféle feladatok során fizikai és szellemi kihívásoknak kellett eleget tenniük. Kipróbálhatták a csilletolást, a szénpakolást, a rönkdobást és a csákánykitartást, illetve a szénceruza-rajzolást, a sörpárbajt, s emellett bányász kvíz és bányamanó-keresés is várta az érdeklődőket. A legkisebb korosztályt a bányászathoz kapcsolódó játékok várták, valamint a Villám nyomdában mindenki elkészíthette emlékül a személyre szóló, saját kiadványát. 
A eredményhirdetésekor kiderült, hogy címvédés történt, hiszen az előző évhez hasonlóan 2022-ben is az Óbányász csapata nyerte meg a fődíjat. A második helyen a Szénpor Csoport végzett, míg a dobogó képzeletbeli harmadik fokára a Szupercsapat állhatott fel, őket a Bocóbrigád, a Vakundok követték. A támogatóknak köszönhetően a vetélkedőn részt vevő csapatok apró ajándékokkal távozhattak. S. G. 
 

Népszerű volt a csákánykitartás próbatétele is
Fotó: Tatabányai Múzeum

Az Óbányász csapata nyerte a fődíjat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában