Támogatás

2022.07.28. 07:01

Gyűjtés indult a víztározóba fulladt borsodi gyerekek iskolatársainak Szárligeten

Szárliget polgármestere, Mezei Ferenc nemrégiben tragikus körülmények között elhunyt ormosbányai gyermekek temetési költségeiben is segítő kezet nyújtott a képviselőkkel együtt, most pedig gyűjtést kezdeményezett az ott élő hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Sz. D. K.

Forrás: Google Street View

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, sokáig bizonytalan volt, hogy hogyan temetik el azt a tizenéves testvérpárt, akik egy szári öntözővíz-tározóba fulladtak. Mivel a család rossz anyagi körülmények között él − a gyerekek maguk is nyári munkára érkeztek a rokonokhoz, amikor megtörtént a tragédia −, Szár és a szomszédos Szárliget is összefogott, hogy segítsenek a bajban, így végül megoldódott a gyerekek hazaszállítása, valamint az is, hogy méltó módon búcsúzhassanak el tőlük szeretteik.

A szárligeti településvezető, Mezei Ferenc a közösségi oldalán számolt be a közelmúltban arról, ő maga is részt vett a tragikus körülmények között elhunyt ormosbányai gyermekek temetésén, ahol több mélyszegénységben élő családdal is találkozott.
− Megbeszélést folytattam a helyi iskola igazgatónőjével és kollégáival, amelynek során megtapasztalhattam azt a példaértékű munkát, azt a mérhetetlen szeretetet és azt az emberfeletti küzdelmet amelyet a nevelőtestület tagjai napról-napra folytatnak ezeknek a gyermekeknek a jobb létéért, oktatásukért − részletezte a településvezető.

A polgármester a friss posztjában leírta, hogy ezt követően határozta el, hogy egy jótékonysági gyűjtést szervez, amellyel az ormosbányai pedagógusok tevékenységét támogatni tudják. Mint írta, az intézmény igazgatójával folytatott beszélgetés során kiderült, hogy ezek a gyermekek sokszor azért nem tudnak eljutni az iskolába, mert nincsen cipőjük, ruhájuk. Éppen ennek apropójából gondolta úgy Mezei Ferenc, hogy egy felhívást intéz a falubelijei felé. A gyűjtés során várnak gyermekruhákat, különféle műszaki cikkeket, valamint tartósélelmiszer-adományokat.

A bejegyzésben a településvezető kiemelte, hogy a feleslegessé vált holmikat ezen a héten – hivatali időben – a  helyi polgármesteri hivatalba várják nem és életkor szerint összeválogatva, hogy aztán mielőbb eljuttathassák a rászorulók részére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában