Gyász

2022.07.20. 09:39

Szerdán temetik a szári víztározóba fulladt testvérpárt

Szárliget önkormányzata és képviselő-testülete oroszlánrészt vállalt abban, hogy méltó búcsút vehessenek a gyászolók a 13 éves fiútól és 15 éves nővérétől.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Július 20-án, szerdán 14 órakor temetik a szári öntözővíz-tározóba fulladt Borsod megyei testvérpárt Ormosbányán. Ahogy arról korábban beszámoltunk a 13 éves fiú és 15 éves nővére nyári munkára érkezett a tatabányai rokonokhoz, és Száron egy gyümölcsösben dolgoztak, amikor megtörtént a tragédia. A mélyszegénységben élő családnak nem csak a veszteséggel kellett megküzdenie: a gyerekek hazaszállításának és temetésének költségeit sem tudták előteremteni. 

Gyűjtés is indult, hogy segítsenek a családnak, majd a Szárral szomszédos település, Szárliget önkormányzata átvállalta a testvérpár hazaszállításának költségeit. Mezei Ferenc polgármester Facebook-oldalán arról számolt be, hogy ahhoz, hogy méltó módon búcsúzhassanak el a gyerekektől, két fehér koporsóra is szükség volt. A képviselő-testület tagjai ezért egy-egy havi tiszteletdíjukat is felajánlották ezek megvásárlásához. A településvezető emellett személyesen is részt vesz az ormosbányai temetésen, tolmácsolva a gyászoló szülők felé a falu és a szárligetiek együttérzését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában