családi nap

2022.07.16. 18:40

Birtokba vették a felsőgallai művelődési házat

Családi nap keretében vehették birtokba szombaton a felújított Széchenyi Művelődési Házat a felsőgallai közösségek. Néhányan már az első programelemre gyönyörű viseletben érkeztek.

Veizer-Sugár Gabriella

Herendi Judit a múltról és a tervekről is szólt előadásában

Forrás: 24 Óra

Fotó: Veizer-Sugár Gabriella

Herendi Judit, az intézmény vezetője tartott beszámolót az elmúlt időszakról, és szólt a célokról. A prezentációban ismertette a felújítás főbb állomását, majd az együttműködő partnereket, állandó csoportokat sorolta fel. 

A Felsőgallai Baráti Kör Egyesület mellett három nyugdíjas klub; nemzetiségi dalkör; gyermek, ifjúsági, felnőtt és szenior tánccsoport; az Aranykezek Művészeti Csoport, amatőr csillagász, galambász és horgász egyesület tagjai is várták már a ház újranyitását. Az intézmény vezetője hozzátette: szeretnék a jövőben szorosabbra fűzni az együttműködést a Kép-Szín-Tér Egyesülettel, a Cortina Színitanodával, a helyi óvoda mellett az iskolával, könyvtárral és plébániával, a foltvarró szakkörrel, egy moderntánc csoporttal és jógatorna-oktatóval. 

Az udvaron készült a finom pörkölt
Az udvaron készült a finom pörkölt
Forrás: Veizer-Sugár Gabriella / 24 Óra

A beszámoló után kérdőíveket osztottak ki, amelyekre lejegyezhették további javaslataikat a csoportok vezetői, majd a nagyteremben folytatódott a program.  A Galla Színpad kabaréjeleneteket adott elő, majd a német nemzetiségi kultúrcsoportok műsora következett. Este sváb bállal zárult a felsőgallai közösségek családi napja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában