Ismeretterjesztés

2022.07.23. 08:44

A vadászat valódi arcát mutatják meg a gyerekeknek a megyei vadászok

„Ismerd meg a vadászokat” címmel programsorozatot visznek, most környezetismereti órákra is módot teremtettek a kamara székházában.

Kemma.hu

Forrás: OMVK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezete/Facebook

Kihelyezett környezetismereti órát tartottak gyerekeknek a vadászatban jártas szakemberek nemrégiben a megyei vadászkamara székházában. Az Országos Magyar Vadászkamara Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezete közösségi oldalán számolt be arról, hogy a vadászok a kezdődő tanévben helyi általános iskolák diákjait invitálják majd hasonló, ismeretszerző programra.

Szeretnénk, ha a gyermekek biztos forrásból szereznének ismereteket a vadászatról, illetve a vadgazdálkodás szerepéről a XXI. században. Feladatunknak tekintjük az is, hogy felkeltsük a fiatalok érdeklődését a természetközeli szakmák iránt. Szükségünk lesz a következő generációra, az utánpótlásra.

– fogalmaztak a bejegyzésben, hozzátéve, jó eszköz ehhez a kamara által kezdeményezett ifjúságnevelő program.

Az „Ismerd meg a vadászokat” című programsorozat két éve indult. Az iskolai vándorkiállítások sorát a járvány miatt torpantotta meg, ám a szakemberek most szeptembertől újra várják az iskolák jelentkezését. Az intézményekben a tervek szerint 2-2 kiállító vitrint rendeznek majd be, amelyeket vadászati témájú tárgyakkal, eszközökkel töltenek meg.

Kihelyezett környezetismereti órákat tartott a kamara székházában az Országos Magyar Vadászkamara Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezete
Szeretnék, ha a gyermekek biztos forrásból szereznének ismereteket a vadászatról, illetve a vadgazdálkodás szerepéről
Forrás: OMVK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezete/Facebook

Az egy helyszínen két hónapig látható kiállítást ismeretterjesztő előadások egészítik ki. A kezdeményezésnek korábban is sikere volt. Az ifjúságnevelő program pedig teljes összhangban áll a kamara törekvéseivel és a jövő generációja számára olyan információkkal szolgál, amely a vadgazdálkodás a vadászat múltját, hagyományait mutatja be.

A kamara szakemberei nyáron is azon dolgoznak, hogy minél több információval lássák el a vadásztársakat, illetve a vadászat iránt érdeklődőket is. Ennek jegyében indították útjára az OMVK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezete közösségi oldalát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában