Programajánló

2022.06.16. 11:10

Színház, sokadalom, koncertek és finomságok - jobbnál jobb hétvégi programok várnak rátok

Hosszú kihagyás után újra Jókai Napok, beszínezik Tatát, néptáncosok és kézművesek foglalják el az Angolparkot, Nagy Feró és a Karthago zúznak Ácson, bőrös sertés sül a Borteraszon, időutazás a Tatai várban. Többek közt ezek várnak ránk a hétvégén.

Kemma.hu

Forrás: tata.hu

57. Jókai Napok Észak-Komáromban

Észak-Komáromban már összegyűlt a felvidéki fiatal, tehetséges színjátszók színe java. A több napos fesztivál központja idén is az Egressy Béni Városi Művelődési Központ. Az előttünk álló hétvégén a következő programok várnak még ránk:

Péntek: 14.00 – Egressy Béni VMK előtti tér, PUSZTAszer koncert (a komáromi Selye János Gimnázium diákzenekara)
15.00 – Egressy Béni VMK, Kiss Péntek József kamaraterem, Múzeumi Szalon. A vendégszékben: Varga Anna, a Jókai Napok egykori háziasszonya
beszélgetőtárs: Miklósi Péter
17.00 – Egressy Béni VMK – kamaratér a színpadon, Milka Zimková: BELÉPŐJEGY A MENNYORSZÁGBA, monodráma, (Pinceszínpad, Kassa)
rendezte: Havasi Péter
19.00 – Komáromi Jókai Színház, Örkény István: TÓTÉK, tragikomédia, rendezte: Béres Attila Az előadás csak a Jókai Napok résztvevői számára ingyenes!
21.30 – RÉV, Fesztiválklub, Táncház
Szombat: 11.00 – Egressy Béni VMK előtti tér, Nyilvános akasztás, avagy Sobri Jóska színre lép, vásári vérfürdő (Kajárpéci Vízirevü).
14.00 – Egressy Béni VMK előtti tér Kajárpéci Otelló, vásári tragédia (Kajárpéci Vízirevü).
15.00 – Egressy Béni VMK, Kiss Péntek József kamaraterem, A szalamandra mosolya, N. Tóth Anikó legújabb könyvének bemutatója
A beszélgetést vezeti: Sánta Szilárd
17.30 – Múzeumkert, Jókai Mór szobrának megkoszorúzása
19.00 – Tiszti pavilon, József Attila: A szépség koldusa,  Galkó Balázs előadói estje
Ünnepélyes díjkiosztás
22.00 – RÉV, Fesztiválklub
Vasárnap: Fesztiválzárás

Idén újra az Angolkert ad otthont a Tatai Sokadalomnak

 A népművészeti fesztivál június 17. és 19. között várja az érdeklődőket. A Kenderke Néptáncegyesület szervezésében megvalósuló, három napos esemény rendezvényei 2022-ben is belépő nélkül várják a látogatókat. A helyszínen mintegy félszáz program nyújt majd kikapcsolódást. A hagyományoknak megfelelően idén is a rendezvény színpadán adják majd át a Városi Művészeti díjakat, a pénteken 17 órakor kezdődő megnyitót követően. A helyszínen számos gyermek, táncos, zenei és egyéb programmal készülnek a házigazdák valamint meghívottjaik: néptáncgálákkal, táncházakkal, ringatóval, lovasíjászokkal, hagyományos tűzugrással, gasztrotisztással, borterasszal, kézműves vásárral valamint a 40 éves Kenderke Műhely jubileumi gálájával. A Tatai Sokadalmon fellép a Bem Táncegyüttes, a Kolompos, és a Cimbaliband is, a fesztivált a Pedrofon zárja majd. a Sokadalom fő támogatója Tata Város Önkormányzata.

Ácsi Városi Vigasságok

A hétvége a Kastélyparkban is már pénteken elkezdődik, és jó reménység szerint hajnalig tart majd a buli. A színpadon olyan legendás zenekarokkal is találkozhatunk, mint például a Karthago, vagy Nagy Feró és a Beatrice. Részletes programok Ács város Facebook oldalán találhatók. 

Látványsütés a Kősziklás Borteraszon

A dunaszentmiklósi Borteraszra már jó előre érdemes asztalt foglalni, hiszen nem csak látványos, de ínycsiklandó falatok is várják a látogatókat. A bőrös sertés császár parázs felett készül majd, mely lassan, kíméletesen átsülve kerül az asztalra. A finom ételek mellé pedig finom bor is dukál.

Ahogy az elmúlt években megszokhattátok: ha Június, akkor UV Color Party!

Június 17-én, pénteken újra beszínezik egész Tatát, hiszen jön a valaha volt legnagyobb UV Color Party. A szervezők ígérete szerint ez a buli teljesen eltér majd az eddigiektől, hiszen a főszerep a színeké lesz. A bejáratnál már UV festékkel várják a vendégeket, amivel bárki tetszés szerint pingálhatja ki magát. A maximális csillogás érdekékében javasolt a világos ruha, a garantált látványt pedig a kihelyezett UV lámpák biztosítják. 
A fellépők közt találkozhatunk az On The Low Inc. fiatal tehetségével, Ekhoe-val, de ott lesz az OTL rezidens DJ-je: Slowgod, aki a legkomolyabb Hip-Hop trekkeket  pörgeti majd. Fellép a #CSÁVÓK egyik legmenőbb arca Virus Sipi, valamint rezidenseink Sharpy, Tomzy, Rose x Chrisis, Peter és Rusty is, akik house-tól, technón át a dubstepig nyúló DJ szetteket prezentálnak.
Hogy tovább fokozzák a hangulatot, a Pletyca-udvaron fellép az ország egyik legsikeresebb táncegyesülete, az AForce-1, akik UV fényben pompázó extra produkcióval készülnek.
A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az UV festék könnyen lemosható, textilre kenhető, nem gyúlékony és káros a bőrre. 

Fellner Jakab - esték Tatán

A Fellner Jakab Emlékévhez kapcsolódó rendezvények sorában, a „Fellner Jakab-esték” programsorozat harmadik állomására várják az érdeklődőket június 17-én, 16 órától. A szakvezetés keretében szervezett sétán Dr. Schmidtmayer Richárd, a tatai múzeum igazgatója és Stegmayer Máté muzeológus vezetésével elevenedik meg a Tatai vár 18. századi históriája.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában