Fejlesztés

2022.06.04. 09:36

Mérföldkő a Vaszary életében: fontos pontjához érkezett az iskola felújítása

Nitti-Pálffy Zsuzsanna, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója és dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője fehér védősisakban szálltak be az emelőkosárba, hogy a Vaszary-iskola megújuló tornatermének legmagasabb pontjára kitűzzék a bokrétát. A „csúcstámadás” sikerrel járt…

Petrik József

Nitti-Pálffy Zsuzsanna és dr. Takács Ádám helyezték el a bokrétát az épülő tornaterem tetején

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Pénteken, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Program keretében zajló, a Vaszary János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projekt újabb mérföldkövéhez érkezett. Bokrétaavató ünnepet tartottak ugyanis az oktatási intézmény szerkezetkész, úgynevezett féltornaterménél. A már meglévő iskolai sportlétesítmény alapterületét ugyanis több mint 220 négyzetméterrel megnövelték a beruházás során. 

Varga Edit, az intézmény vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük Bencsik Jánost, a Tatai-medence országgyűlési képviselőjét, Borsó Tibort, a megyei közgyűlés alelnökét, Vereckei Juditot, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatóját, illetve Tata alpolgármestereit, Purgel Zoltánt és Rigó Balázst. Az igazgató kiemelte, hogy ez a pillanat az építők és az építtetők közös ünnepe. A fejlesztés során a tetőtől a padlásig teljesen megújult az intézménynek ezen része. 

Bencsik János úgy fogalmazott, hogy ez a több mint két és fél milliárdos beruházás a kétkezi munkát és a mérnöki fifikát egyaránt dicséri, és a kivitelező már túljutott a felújítás felén. Az a fejlesztés, amely a Vaszaryban zajlik, szűkebb hazánkban a második legnagyobb az oktatási intézmények korszerűsítésének sorában. 

Rigó Balázs egyebek mellett azt emelte ki, hogy egy igényes épület is „nevel”. Ez a projekt pedig abszolút illeszkedik a tatai iskolafejlesztések sorába. 
Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója megemlítette, hogy a munkálatok már 2021-ben megkezdődtek, és most egy újabb mérföldkőhöz érkezett a beruházás. Emellett szólt arról is, hogy az építkezés során, helyi összefogással és segítséggel, sikerült a diákok elhelyezését és oktatását is megoldani. Majd reményét fejezte ki, hogy a következő tanévben már a tanulók is birtokba vehetik a felújított iskolát. Ezt követően tűzték ki a nemzetiszín szalaggal díszített és egyébként is piros-fehér-zöld színekben pompázó bokrétát a tornacsarnok legmagasabb pontjára, majd természetesen a megjelentek megtekintették a szerkezetkész épületet. 

Nyolcszázan tanulnak a Vaszaryban - A 225 négyzetméter küzdőtérrel és kiszolgálóegységekkel, tanári szobákkal rendelkező létesítmény alkalmas arra, hogy a nemzeti köznevelési alapfeladatokat ellássa. Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb és legnevesebb általános iskolájában, ahol csaknem nyolcszázan tanulnak, a diákok a mindennapi testnevelés infrastrukturális feltételeinek minőségi változásával tágabb keretek között tudják tehetségüket kibontakoztatni, a sport iránti szeretetüket megmutatni, kifejezni. A projektnek köszönhetően 2017 és 2022 között több mint 2,8 milliárd forint uniós, illetve hazai támogatási forrásból újulhat meg. Az ünnepséggel érintett tornatermi rész fejlesztési költsége mindösszesen 863 millió forintot tesz ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában