Megemlékezés

2022.06.29. 15:46

Megbecsülik korábbi szolgálati helyüket, újabb emléktáblát avattak a komáromi határőrök

Emléktáblát avattak a határőrök a volt laktanyájuk előtt. Az egykor Komáromban szolgálatot teljesítő társszervek képviselői, határőrtisztek, tiszthelyettesek, volt határőr sorkatonák időről időre megemlékeznek az együtt töltött időkről.

K. D.

Forrás: Facebook/Komárom

Az Erzsébet híd lábánál lévő parancsnoki épületen 2020-ban már elhelyeztek egy emléktáblát, a közelmúltban pedig az egykori laktanya épületén – Domonkos László volt határőr szakaszvezető indítványozására, a város önkormányzatának támogatásával – ismét emléktáblát avattak. Domonkos Lászlóra a 2020-as avató nagy hatással volt, ekkor jutott eszébe, mi lenne, ha a határőrök szolgálati helyén is lenne egy tábla, ami felidézi a régi időket.

Horsa György nyugalmazott határőr ezredes az eseményen elmondta, a két éve és a most avatott táblák azt is jelképezik, hogy az itt szolgálatot teljesítő hivatásos és szolgálati állomány méltóképpen megbecsüli a volt szolgálati helyét. A megemlékezés a köszöntőket és a múltidézést követően koszorúzással és a határőr himnusszal zárult - számolt be róla a komarom.hu.

Címkék#avatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában