Hungarikum

2022.06.18. 16:40

Kötetlenül köszöntötték a tatai védőnőket

A polgármester hagyományosan minden évben külön köszönti a védőnőket a magyar védőnők napja alkalmából.

Sz. D. K.

Forrás: tata.hu

Kötetlen találkozón köszöntötte a tatai védőnőket Michl József. A város közösségi oldalán olvasható beszámoló szerint, a polgármester már hagyományosan minden évben külön köszönti a szakembereket a magyar védőnők napja alkalmából. Az önkormányzat és a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény által szervezett eseményen Michl József így fogalmazott: 

A magyar védőnői szolgálat hungarikum, egyedülálló a világban, hogy hazánkban külön szakember foglalkozik a kismamákkal és a kisbabákkal. Ezért is egy különösen szép magyar találmány ez, amit évente megünnepelünk. Nagyon hálásak vagyunk a tatai védőnőknek, hiszen az a munka, amit ők folyamatosan végeznek, egy biztos pontot, támaszt nyújt az édesanyáknak, akik bármiben kérhetnek segítséget. Kiemelten fontos ez a gyermekek oldaláról is, hiszen a védőnők munkája a kisgyermekeknek is egy pluszvédelmet, támogatást jelent, isten áldja ezért védőnőink munkáját és életét. 

A védőnők napja minden év június 13. A nap felhívja a figyelmet a több mint egy évszázada működő szolgálatra, melynek középpontjában a várandós anyák, a csecsemők, a kisgyermekek, az iskoláskorúak egészsége áll. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában