Ellenőrzés

2022.06.18. 15:30

Helyszíni videó: az esztergomi rendőr beszélt a 11-es út nagy rendőri ellenőrzéséről

Közterületi alkoholfogyasztás, gyorshajtás, tilosba behajtás- néhány probléma, amely miatt fokozottan ellenőrzik a rendőrök Dömöst és Pilismaróton.

F. M.

Forrás: Kemma.hu

Mint korábban megírtuk, fokozottan ellenőrzi a rendőrség Dömöst és Pilismarótot június 1-je óta. Bár a két településen jó a közbiztonság, a fokozott rendőri jelenlétre több szempont miatt érkezett igény az egyenruhásokhoz. 

Az egyik ilyen jelzés volt, hogy két településen átfutó 11-es úton nemegyszer gyorsabban hajtanak az autósok, mint a megengedett sebesség. Mint Deszpoth Gábor alezredes, az esztergomi rendőrkapitányság osztályvezetője a Kemma.hu-nak részletezte, az ellenőrzések a balesetek kiváltó okaira, szabálytalanságok kiszűrésére, illetve a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszálnak.

Ezen túl számos autós behajt olyan dömösi utcákba, ahová csak az oda engedéllyel rendelkezőknek van jogosultsága bemenni autóval. Az alezredes a helyszínen elmondta: olyan utcákról van szó, amelyek a Rám-szakadékhoz vezetnek. Sokan pedig – kényelmi okokból – minél közelebb szeretnének megállni a kirándulóhelyhez. Főként turisták mennek be, pedig tábla és sorompó is jelzi, mi a szabály.

Mindezek mellett más problémára is fókuszálnak a rend őrei. Mindkét településen tilos a közterületi  alkoholfogyasztás, azonban ezt sokan megszegik. A renitensekre több panasz is érkezett, ugyanis amellett,, hogy nemegyszer botrányosan viselkednek, illetve még szemetelnek és vizelnek is az utcán.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában