Kernstok-villa

2022.05.11. 13:00

Vecsési-emlékek villaavató előtt Nyergesen

F. K.

Az In memoriam Vecsési Sándor című, a Munkácsy-díjas festőművész születésének 92. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást Mihelik Magdolna polgármester nyitotta meg a Kernstok Galériában. A helyi születésű, a Nyergesújfalu Díszpolgára elismerésre egyetértésben méltónak talált, 2015-ben elhunyt alkotó életművét Wehner Tibor művészettörténész, a május 23-ig megtekinthető összeállítás kurátora méltatta. Az eseményen jelen volt Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke is. A magántulajdonban lévő képeket a helyi Vecsési családtól kapták meg bemutatásra a házigazdák. 

Szintén helyi hír, hogy a felújított Kernstok-villa közelgő átadása alkalmából, Nyergesi ihletek címmel, országos képzőművészeti pályázatot hirdetett a városi önkormányzat. A professzionális alkotók munkáit az Amikor vaddá változol kiírásra várják, az iskolásokat Apróvadak – Fess a természetben! felhívással biztatják. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában