Állatok

2022.05.16. 10:36

Nyílt napra várta az érdeklődőket a komáromi kutyamenhely

A közelmúltban ismét nyílt napot tartottak a komáromi Rex Állatvédő Egyesületnél.

K. D.

A nyílt napra sok lelkes állatbarát látogatott el

Fotó: Varga Zsuzsanna

 Ezek az alkalmak mindig nagy ünnepnek számítanak a gazdát kereső állatok életében, hiszen ilyenkor sok állatbarát látogat el a menhelyre. Mandel Géza, az egyesület elnöke elmondta, a rendezvénynek közösségfejlesztő hatása van, valamint betekintést engednek a látogatóknak a menhely életébe. 

Aki korán érkezett, az láthatta, hogy zajlik a takarítás, etetés. A kutyáknak a legnagyobb örömet a séták jelentik, hiszen a hét minden napján nincs arra lehetőségük, hogy hosszú kiruccanásokat tegyenek, de a nyílt napokon mindig kellemesen kifárasztják őket a látogatók. 

Jelenleg majdnem negyven kutya él a menhelyen, de ideiglenes befogadóknál is laknak az egyesület gondozásában lévő ebek. Mandel Géza szerint ez egy jól kezelhető létszám. Sokan érdeklődtek az örökbefogadásról is. A menhelynek jelenleg mintegy 25 önkéntese van, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kutyusok a menhelyen töltött idő alatt is sok törődést kapjanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában