Időközi

2022.05.09. 07:08

Megválasztották Pilismarót polgármesterét és képviselőit

Az érvényes szavazatok 50 százalékával a független Hunyadi Balázst választották polgármesterré Pilismaróton a vasárnapi időközi választáson.

Kemma.hu/MTI

Pilismaróton május 8-án tartottak időközi választást. A polgármesteri tisztséget Hunyadi Balázs nyerte el

Forrás: Kemma.hu/valasztas.hu

A helyi választási iroda vezetője, Együd Bertalan tájékoztatása szerint a választáson a szavazásra jogosult 1650 lakos közül 741 ember adott le érvényes szavazatot, ez 45 százalékos részvételi aránynak számít, az itt élők hét független jelölt közül választhattak. A településen újraválasztották a képviselő-testületet is, a hat helyért 11 független jelölt indult.

Hunyadi Balázs korábban elmondta: az őszinte, nyílt kommunikációban, professzionális pályázatfigyelésben, fenntartható gazdaságfejlesztésben, infrastrukturális beruházásokban hisz. A képviselő-testületbe Pintér Zsuzsanna Eszter, Urbán Ágnes, Pintér Gergely, Lőrincz László, Alscher Norbert és Klotz-Gőbölös Gabriella került be. 

Pilismaróton 2020 augusztusában a lakosság tiltakozott egy 122 hektáros külszíni sóderbánya megnyitása ellen, ezt látva mondott le a polgármester, majd a testület feloszlatta magát, de a pandémia miatt az időközi választást csak most lehetett megtartani. A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal később visszavonta a tervezett bánya környezetvédelmi engedélyét, arra hivatkozva, hogy a bányanyitás nincs összhangban a község szabályozási tervében és a helyi építési szabályzatban rögzített előírásokkal.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában