Időközi választás

2022.05.03. 13:34

Itt a lista: heten akarnak polgármesterek lenni Pilismaróton

Hét polgármester-, illetve tizenegy képviselőjelöltre lehet majd szavazni vasárnap az időközi önkormányzati választáson – derül ki a település honlapján közzétett információkból.

W. P.

Forrás: Shutterstock

A bányanyitás ügye után polgármester nélkül maradt községben a pandémia miatt halasztották el a 2020-as voksolást. 

Akkor összesen kilencen indultak volna a polgármesteri székért, a jelöltek száma azóta hétre redukálódott. Korcsák Gábor úgy véli, a településnek nemcsak polgármesterre, hanem egyben vezetőre is szüksége van. Kaszala Tihamér a személyes konzultációk alapján, a lakosok javaslatait figyelembe véve „hozna létre” egy új Pilismarótot. 

Hunyadi Balázs az őszinte, nyílt kommunikációban, professzionális pályázatfigyelésben, fenntartható gazdaságfejlesztésben, infrastrukturális beruházásokban hisz. Bartal Achilles többek között a hagyományok ápolásával, a turizmus élénkítésével, vállalkozásfejlesztéssel és munkahelyteremtéssel kampányol. 

Csonka József a turizmus és a településrendezés mellett a fiatalok helyben tartását is rendkívül fontosnak tartja. Czánt Albert Elemér kapcsolati tőkéjére alapozva befektetőket hozna, testvérvárosi kapcsolatokat létesítene, sőt felszámolná a hajótemetőt is. Fürnstáhl Ignác szerint megfelelő jövedelemre, rendezett környezetre, jól működő intézményekre, sportolási lehetőségekre is szükség van Pilismaróton. Május 8-án vasárnap a helyiek régóta tartó átmeneti időszakot zárhatnak le, és több mint másfél év után újra lesz polgármestere a községnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában