Tatabánya

2022.05.16. 09:00

Maradandót is lehetne alkotni

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak vázolják fel, hogy milyen fényes jövő állhat az eredményes szakvizsgát tevő kőfaragók előtt.

F. K.

A városi székhelyű Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete a Maradandót alkotunk elnevezésű gondolatkör jegyében olyan találkozókat szervez ezekben a napokban, amelyeken a pályaválasztás előtt álló fiataloknak vázolják fel, hogy milyen biztató jövő állhat az eredményes szakvizsgát tevő ifjú kőfaragók, kőszobrászok, épületszobrászok előtt. Csapucha Tamástól, az érdekvédelmi szervezet Kecskéden élő jegyzőjétől megtudtuk, a jövő építésének egyik lehetőségeként jelzik azt az utat, amely kézzel vagy számítógéppel is végzett ténykedés eredményeként kínálja az alkotás örömét és a biztos munkát.

Például a napokban a fővárosi Ybl Miklós Építőipari Technikum és Szakképző Iskola intézményében húsz fiatalnak tartottak sok meglepetéssel színesített gyakorlati foglalkozást egy szakmai nap keretében. A vendégek többek közt felhívták a figyelmet a munka világának eddigieknél többszintűbb áttekintésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában