Ballagás

2022.05.06. 17:20

Lóháton vettek búcsút a bábolnai lovasiskola ballagói

Ismét megrendezte a hagyományos lovasballagást a Pettkó-Szandtner Tibor lovasiskola. A végzős diákok pénteken látványos bemutatókat tartottak, a legjobb tanulókat külön is díjazták.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A végzősök a lovaspályán sorakoztak fel családjuk előtt a ballagás kezdetén, Trescsik Ferenc és Rásky Péter osztályfőnökök vezetésével, majd Jónás Melinda igazgatónő mondott beszédet. Hangsúlyozta, az ünnepbe ilyenkor mindig egy kis szomorúság keveredik, hiszen a búcsúzás pillanata mindenkiben vegyes érzelmeket teremt. Ahogy ő fogalmazott, a fiatalok megszabadulnak az iskolai kötöttségektől, de idekötik őket az emlékek, barátok, szerelmek és természetesen kedvenc lovaik is. A végzősök búcsúbeszédét Barcza Réka és Bónyai Genovéva mondta el, akik felidézték első emlékeiket az iskolából, a csapatépítő programokat, valamint a nehézségekkel és örömteli pillanatokkal vegyes éveket.

Jónás Melindától jutalmat vehetett át az a két tanuló, akik kiemelkedő versenyeredményeket értek el. 2019-ben az iskola Mezőhegyesen elnyerte a Szakma Kiváló Tanulója Verseny első helyét. Így az a megtiszteltetés érte az intézményt, hogy  ebben a tanévben ők rendezhették meg ezt a versenyt. Szegedi Rózsa első, Bónyai Genovéva pedig második helyen végzett a rangos megmérettetésen. Kiváló tanulmányi eredményéért Jutalomban részesült továbbá: Bedő Virág, Borsos Lizett, Kovács Veronika, Krizsan Emese, Varga Viktória Mercédesz, Barcza Réka, Basnyár Tamara, Csordás Zsófia és Ludván Júlia.

A Móricz Dzsenifer-vándorkupát szintén Szegedi Rózsa vehette át, aki a Móricz Dzsenifer Emlékversenyen a legjobb eredményt érte el. Ezt a megmérettetést az iskola vezetősége hívta életre annak érdekében, hogy emléket állítsanak egykori tanulójuknak, Dzsenifernek, aki tavaly egy tragikus balesetben vesztette életét. Móricz Dzsenifer szintén idén ballagott volna. Édesapja, Móricz Sándor nagylelkű felajánlást tett az iskola felé, Dzsenifer kedves lovát, Bajnokot az intézménynek ajándékozta a család. Az állatot Szegedi Rózsa vette át a tanulók nevében.

Az ünnepség után a diákok lovasbemutatón mutatták meg családjaiknak, mit tanultak az iskolában töltött időszak alatt. Mindkét ballagó osztály készült karüsszellel, de fogathajtó versenyt is rendeztek, amelyet Lázár Kata nyert meg. A végzős diákok később a lóháton járták be Bábolnát, elbúcsúzva a várostól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában