Palánták és palánták

2022.05.28. 19:32

Az Új úti iskola és a Vaszary diákjai is segítettek örökzöldeket ültetni a tatai sétányra

A hivatal munkatársi közössége korábban a Föld napjára tervezett egy szemétszedési akciót, amit a rossz időjárás miatt április 22-én nem tudtak megvalósítani.

Szász Dalma Kitti

Forrás: tata.hu

Mintegy négyszáz tő évelőt, örökzöldet és lombhullató cserjét ültettek ki a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal szervezésében a Tópart sétány mellé, a volt Bőrgyár előtti szakaszon, Csicsai Frigyes városi főkertész szakmai iránymutatásával. 

A május 17-i zöldfelület-fejlesztés megtervezésekor figyelembe vették a klímaváltozás hatásait, a kiültetett növények ezért elsősorban szárazságtűrő és alacsony fenntartási igényű fajok – írja a tata.hu.  A palánták a helyszínen már meglévő növényzethez illeszkednek, többek között gólyaorr, prémes gyöngyperje, szurokfű, deres sás és nyúlfarkfű is került a válogatásba.

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársaihoz csatlakozott Tata Város Diákönkormányzata, az Új úti iskola és a Vaszary-iskola diákjai is kivették a részüket a munkából. A helyszínen területrendezésre és gyepfelújításra is sor került, miután friss, tápanyaggazdag talajt terítettek le. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában