Program

2022.04.22. 18:50

Videón a Leopardok bemutatója - nyílt napot tartott a tatai dandár

Díszfelvonulással és harckocsi bemutatóval tarkított nyílt napot tartottak a 25. Klapka György Lövészdandárnál.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Néhány órára a civilek számára is megnyílt a tatai dandár kapuja április 22-én pénteken. A nyílt nap ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott Sándor Zsolt vezérőrnagy és Lőrincz Gábor dandártábornok.

Sándor Zsolt vezérőrnagy egyebek mellett kiemelte, egy újabb feladat előtt áll a dandár, hiszen hamarosan megérkeznek a legkorszerűbb technikai eszközök.

–Azt gondolom, hogy kormány által biztosított erőforrás, amit folyamatosan kapunk, az a garancia arra, hogy a Magyar Honvédség, s ezen belül az MH 25. Klapka György Lövészdandár visszaépítse azokat a képességeit, amelyek talán az elmúlt néhány évtizedben megfakultak –mondta a vezérőrnagy.

Lőrincz Gábor dandártábornok megszólalásában kihangsúlyozta a fejlesztéseket.

– Két éve nem tartottunk dandárnapot, ennek oka részben a pandémia volt. Látható, hogy az infrastruktúránk nagyot fejlődött. A Magyar Honvédség Parancsnokának vezetői értekezletén elhangzott, hogy a meglévő fejlesztések továbbra is folytatódnak a laktanyánkban, amelyek érintik a harckocsizókat, a tüzéreket és a katonák felszerelését. Azt gondolom, hogy innentől kezdve a helyi honvédek nyugodtan és derűsen nézhetnek a jövőbe, hiszen ez a fejlődés töretlenül folytatódik – emelte ki. A dandártábornok az ünnepélyes köszöntők után elismeréseket adott át a dandár egyes katonáinak.

Ezután a dandár díszszemlét tartott, majd a látogatók a Leopard harckocsikból is kaptak némi ízelítőt, persze csak egy bemutatón keresztül. Az érdeklődők a nap folyamán közelebbről is megnézhették a nagymacskákat, illetve a páncélozott harcjárműveket, így a Gidrant, illetve a BTR-t is megszemlélhették kívülről-belülről. Emellett a honvéd kadétok akadálypálya versenyét is láthatta a nagyközönség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában