elismerés

2021.10.22. 19:15

A járvány idején végzett áldozatos munkájáért kapott emlékérmet a tatai dandár

Lőrincz Gábor dandártábornok vett át a Dr. Mészáros Gábor emlékérmet, melyet a járvány idején végzett áldozatos munkájáért kapott a tatai dandár az önkormányzattól.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata város

Fotó: Domokos Attila

A város közösségi oldalán számolt be arról, hogy Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár állománya ünnepélyes sorakozó keretében emlékezett az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére október 22-én a tatai laktanyában, ahol elismerések átadására is sor került.

Mint írják, az eseményen Michl József polgármester Dr. Mészáros Gábor emlékérmet adományozott a Lövészdandár személyi állományának, melyet Lőrincz Gábor dandártábornok vett át. A tatai dandár meghatározó szerepet játszott a járvány megfékezésében. Segítséget nyújtottak egyes korlátozások betartásának ellenőrzésében és a tatai oltópont működtetésében, munkájuknak nagyban köszönhető az oltások zavartalan, rendezett lebonyolítása.

A tatai dandár közösségi oldalán arról ír az eseménnyel kapcsolatban, hogy Lőrincz Gábor dandártábornok Klapka gyűrűt adományozott Dr. Fekets Zoltán alezredesnek az 1. Lövészzászlóalj leköszönt parancsnokának. Kiemelik, hogy ez a szimbolikus ékszer évente legfeljebb öt katonának adható az alakulatnál, mivel azzal a céllal került alapításra 2021. nyarán, hogy különleges elismerésben részesítse a tatai katonák kiemelkedő szolgálatát az alakulaton belül.

Hozzáteszik, hogy a dandár a Magyar Honvédség sportbajnokságain is rendkívül magas szinten teljesített, ezért Lőrincz dandártábornok megelégedéssel és büszkeséggel emelhette magasba a dandár testnevelő tisztjével közösen a Magyar Honvédség parancsnokának vándorserlegét, amely az október 20-21-én megrendezett MH Járőrbajnokság 1. helyezésének megnyerését követően a tatai dandárhoz került.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában