Közgyűlés

2022.04.04. 17:06

Tizenötször döntött a tatai testület: 500 millió jön új óvodára, jövőre költözhet a könyvtár

A városi önkormányzat képviselő-testülete soros ülésén a tata.hu információi alapján tizenöt előterjesztést vitatott meg.

Kemma.hu

Forrás: tata.hu

A márciusi ülés a gyermekek védelmét szolgáló ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatával kezdődött, ezt követően a városképi jelentőségű épületek felújításának támogatásáról szavaztak. Ezzel kapcsolatban az ülést követő tájékoztatóján Michl József polgármester egyebek mellett elmondta, ötmillió forintot szánnak arra, hogy a város kiemelt körzeteiben lévő épületek homlokzati megújítására pályázni lehessen. 

A gazdasági társasághoz kapcsolódó napirendek sorában a képviselők szavaztak a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. idei közművelődési és szolgáltatási, valamint a Tatai Rend-ház Kft. üzleti tervéről. A fórumon az is eldőlt, hogy a Kuny Domokos Múzeum igazgatójának egyhangúan dr. Schmidtmayer Richárdot választották. A testületi ülésen elbírálták a Tatai Bartók Béla Óvoda magasabb vezetői pályázatát is. A városatyáktól újból Szijjné Mokánszki Natália kapott bizalmat, hogy folytassa a munkáját. 

A városházán a képviselő-testület jóváhagyta a közművelődési alapszolgáltatásokat végző szervezetek 2022. évi szolgáltatási terveit és a Gyermekbarát város ez évi intézkedési tervét, valamint véleményt nyilvánított a Tatabányai Tankerületi Központ fenntartása alá tartozó egyes köznevelési intézmények átszervezéséről. Az uniós pályázatokról és a magyar kormány által biztosított támogatásokról szóló beszámolók kapcsán Michl József megjegyezte, 500 milliós támogatást nyert a város, hogy új óvodát építhessen Kertvárosban, ugyanazon a telken, ahol a jelenlegi Kertvárosi Óvoda áll. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az ősz folyamán ki tudják majd írni a közbeszerzést, és indulhat az építkezés. 

Aktuális hír még, hogy elindul az Ady Endre utcában található volt tiszti klub átépítése, ahová a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár költözik majd, ugyanis aláírták a kiviteli szerződést és bíznak benne, hogy a helyszínen egy bő év alatt elkészül a város új, modern könyvtára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában