​Különleges gyerekeket nevelő

2022.04.10. 12:40

Tatabányán is megmutatták, milyen egy NŐ az anya mögött

A húsz nő mosolya mögött ezernyi átvirrasztott éjszaka, rettegett diagnózisok, és hétköznapi sikerek állnak.

Sugár Gabi

Forrás: 24 óra

Fotó: S. G.

Az Első Lépések Fejlesztő Központ és a VIDd Többre Alapítvány szervezésében, Marosi-Pózmány Andrea és Kerekesné Vincze Judit ötlete alapján, Csillag Zsuzsanna fotós az idén is elkészítette „NŐ az anya mögött” című különleges fotósorozatát. A fejlesztőközpont Tatabányán és környékén sok olyan családon segít, akik valamilyen különlegességgel, fogyatékkal élő gyermeket nevelnek.

Kiváló szakemberek tartanak rendszeresen fejlesztéseket, s állnak kapcsolatban anyákkal, apákkal, nagyszülőkkel, akiknek az élete a diagnózis pillanatától gyökeresen megváltozott. Az addigi életüket sokaknak fel kellett adniuk, hogy fejlesztésekre, foglalkozásokra hordják őket, s mellettük legyenek, ha szükséges. Sokak számára ez huszonnégy órás feladatot jelent. 

Közben elmarad a pirosító, a körömlakk, a rúzs, a szemceruza. A hétköznapi küzdelmek során lassan elszürkül a nő, elfárad a férfi. A fejlesztőközpont és az alapítvány éppen ezért indította el két éve a kezdeményezést, hogy bebizonyítsa: a szürkeségbe burkolózó anyák, apák is különlegesek, szépek. 

Már első fotósorozatuknak is nagy sikere volt, ahol a különlegességgel élő édesanyákat mutatták meg egy fotósorozaton, majd szerveztek egy hasonló projektet odaadó apákról is, akiket gyermekeikkel fotóztak. Az idén újabb húsz anyának kínálkozott lehetőség ara, hogy megmutassák nőiességüket.

Csodálatos, megható képek születtek, ahol sokatmondó mosolyok és szép arcok mellett egyéni vallomások is szólnak arról, a gyermekeik odaadó gondozása mellett, miként is élik meg ők az anyaságot, a nőiességet speciális gyermekük nevelésekor. Fővárosi fotóstúdióban készültek a képek, ahol profi körülmények között, fodrászok, sminkesek segítettek a hölgyeknek abban, hogy ismét nőként tudjanak mosolyogni a kamerába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában