Felújítás

2022.04.18. 09:22

Már nincsenek veszélyben a héregi épületek

Felújították Héregen a csapadékvíz-elvezető rendszert

Veizer-Sugár Gabriella

Forrás: Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

Harmincmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból újították fel a település csapadékvíz-elvezető rendszerét Héregen. A fejlesztéssel elkerülhetővé váltak a víz okozta károk, tisztábbak, biztonságosabbak szebbek lettek az utcák. A községben korszerűsítették a Dózsa György, a Honvéd, az Iskola és a Fő utca árokrendszerét, melynek jóvoltából megoldódtak a csapadékvíz okozta korábbi problémák.
A munkálatok során ezer 207 méter hosszú szakaszon tették rendbe az utcák átereszeit, újra profilozták az árkokat és kimélyítették a csatornákat, melyeknek köszönhetően amellett hogy javult a közterületek állapota, a belterületi létesítmények veszélyeztetettsége is megszűnt.  

A beruházás a megyei önkormányzat koordinációjával és támogató javaslata alapján valósult meg, a fejlesztést finanszírozó határozatot a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat koordinációja és támogató döntése tette lehetővé. A beruházás a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című projekt jóvoltából valósulhatott meg.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában