Különlegesek

2022.04.05. 08:32

Érzékenyítő kiállítás és programok az autizmus világnapja alkalmából Tatabányán

Grafikák, fotók, színes rajzok, különleges lények. Változatos világról árulkodnak a megyei könyvtárban kiállított alkotások.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Az autizmus világnapja eseménysorozatának első napján Mikolasek Zsófia, az intézmény igazgatója, Nász János főkönyvtáros, Péntek Szilveszter, a Léleksegítő Alapítvány elnöke, valamint Sugár Gabriella, a Kék Madár Szülőklub alapítója nyitotta meg az autizmussal élő fiatalok rajzaiból álló kiállítást.

Mikolasek Zsófia kiemelte: a könyvtár számára fontos a szemléletformálás, a különlegességgel élők támogatása. Hangoskönyvek szolgálják a látássérülteket, és az autizmussal élőket szerdán délutánonként várják. Piktogramokkal segítik majd az eligazodásukat, a szokásosnál is nagyobb csenddel várják őket. 

Péntek Szilveszter kiemelte, a harminckét éves alapítványon belül négy éve működik az autizmussal élő családokat segítő szülőklub. Egyre többen kérnek tőlük segítséget. Április másodikán kéken ragyogott a Turul, április 6, szerdáig pedig három napon át érzékenyítő programok várják az érdeklődőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában