Élmény

2022.04.07. 13:00

Egyetemisták jártak a Csillagerődben

A közelmúltban átadott, felújított Csillagerőd vonzza a látogatókat. Nemrégiben az Eötvös Loránd Tudományegyetem latin, ógörög és művészettörténeti tanszékeinek hallgatói is meglátogatták az erődben található kiállítást.

A Szépművészeti Múzeum több száz jeles darabjának megtekintését követően dr. Bencze Ágnes, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének egyetemi docense elmondta, minden olyan hallgatónak, aki művészettörténetet tanul, érdemes többször is megtekintenie a Csillagerőd tárlatát. 

– Egyetemista koromban többször hallottam a most már itt kiállított alkotásokról – idézte fel. – Ezekben az időkben azonban csak olyan hírek jöttek róluk, hogy valahol vannak, kallódnak. Az, hogy ez a kiállítás most megnyílhatott a nagyközönség előtt, egy húsz­éves történet csodálatos vége, amely hatalmas öröm sokak számára. 
Bár a gipszmásolatok nagy része már otthonra talált a Csillagerődben, még mindig vannak olyan raktárban lévő kincsek, melyeknek keresik az erődhöz hasonló, méltó helyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában